scouts-logo-fleur-wide

...

Financiëel


Kom je er pas later bij? Dan betaal je 5 euro per maand aan de takkas. Zijn je ouders gescheiden en kom je maar om de week naar de scouts? Dan betaal je 2,5 euro per maand. Het lidgeld van Scouts en Gidsen Vlaanderen (voor der verzekering) dient wel helemaal betaald te worden. Zit uw zoon/dochter ook in een andere scouts, dan dient het verzekeringsgeld slechts één keer te worden betaald.

Wanneer op het einde van het jaar niet al het geld in de takkas op is, gebruiken we het om de kampprijs wat te drukken. Indien er na afloop van het kamp nog geld over is, gaat dat geld naar de groepskas en wordt het gebruikt voor de herstelling en de aankoop van tenten, verf, materiaal, groot ondergoud van het lokaal, …    Uiteraard zal het geld in geen geval naar de leiding zelf gaan. 

De takkassier houdt een gedetailleerd verslag bij van alle uitgaven en zorgt ervoor dat er ook op het einde van het jaar nog geld genoeg over is. Het takkasverslag wordt geregeld gecontroleerd door de groepsleiding.

Wij hopen dat deze en andere kosten van scouting betaalbaar zijn voor u. Mocht dat niet zo zijn, dan zoeken wij in alle vertrouwen graag mee naar een oplossing hiervoor. De meeste mutualiteiten betalen bijvoorbeeld een deel van de kosten terug. 

Financiële activiteiten

Ook onze Scoutsgroep organiseert elk jaar enkele financiële activiteiten. Een deel van deze activiteiten organiseren we omdat ook wij de nodige financiële middelen nodig hebben om onze werking te kunnen blijven betalen. Zo hebben we elk jaar een pannenkoekenslag, een croque verkoop, een spaghetti-avond, een kerstbar ...  waarmee elke tak een centje bij kan verdienen voor een speciale activiteit op kamp. Ook doen we af en toe een financiële activiteit om met dat geld het lokaal te onderhouden, een nieuwe tent te kopen, etc.